Mobiliteit

Laat uw woning aanpassen zodat u zich terug vrij kan...

Veiligheid

Voel je veilig met een inbraakalarm, personenalarm of videoparlofoon.

informeren
Woning doorlichtingen en advies
 • Valpreventie en ergonomie:
  Dagelijks komen er honderden 50-plussers en andersvaliden ten val in hun eigen woning. Belangrijkste oorzaak is het feit dat de huidige woning niet (meer) voldoende aangepast is aan deze senioren. Een kinesitherapeut / ergotherapeut van Sensec zal samen met u de belangrijkste knelpunten in uw woning komen doorlichten en meteen ook mogelijke oplossingen aanbieden. Het resultaat van de doorlichting wordt gebundeld in uw persoonlijk dossier, het ADAPT-dossier. U beslist zelf later wat u laat uitvoeren of coordineren door onze diensten.

 • Personenalarmering:
  Een val in huis of even onwel worden is gauw gebeurd. Ook wanneer u de woning verlaat kan een klein ongelukje soms voor grote ongemakken zorgen. Iemand snel kunnen bereiken is dan zeer belangrijk. Sensec heeft daarom in zijn gamma een reeks personenalarmsystemen opgenomen speciaal ontwikkeld voor diegene die niet van al die ingewikkelde snufjes houdt. Onze toestellen zijn steeds eenvoudig-in-gebruik en geven u de mogelijkheid om zowel thuis als onderweg snel iemand te bereiken. Om het u nog gemakkelijker te maken kunnen wij ook nog zorgen voor de volledige programmatie van het toestel en voor een persoonlijke begeleiding bij het eerste gebruik.

 • Inbraakpreventie:
  180.000 Belgen worden jaarlijks geconfronteerd met een inbraak of poging tot inbraak. Buiten de mogelijke buit van de inbrekers zijn de psychologische gevolgen dikwijls veel moeilijker te overwinnen (“ze hebben bij ons binnen gezeten”). Alle aangekochte inbraakalarmsystemen moeten door een erkende beveiligingsonderneming in dienst worden gezet. Sensec heeft ook deze kennis in huis en is erkend door het Ministerie van Binnenlandse zaken. De opvolging van al deze activiteiten gebeurt door onze diensten. Aansluiting bij een 24x7 meldkamer behoort ook tot de mogelijkheden.

 • Brandpreventie:
  Ook brandpreventie behoort tot ons domein. Ook hier zal Sensec ter plaatse komen en de mogelijke alternatieven overlopen. Onze oplossingen kunnen gecombineerd worden met inbraak- of personenalarmsystemen.

 • Subsidie-advies:
  In vele gevallen is het mogelijk om steunmaatregelen te bekomen van de Federale, Vlaamse, Provinciale of locale overheden. Sensec helpt u graag op weg.
  Klik hier voor een lijst met de belangrijkste subsidiemogelijkheden.